Vegetarisk Matkasse

Att äta vegetarisk mat har blivit allt mer populärt på senare tid. I takt med att miljöfrågan har blivit viktigare för oss svenskar så har vi också börjat äta mindre kött, och många av oss har slutat helt och blivit vegetarianer. Det har därför blivit vanligt att vilja ha en vegetarisk matkasse. Som tur är finns det nu många bra vegetariska matkassar att välja bland!

De bästa vegetariska matkassarna 2023

hellofresh matkasse

Hello Fresh

Betyg: ★★★★★ (5 av 5)

Bäst i test! Med HelloFresh så kan du själv skräddarsy din matkasse. Du får 10 recept att välja på. Deras vegetariska kasse innehåller fräscha grönsaker och recept med spännande smaker. Recepten tar sällan med än 30 minuter att göra, vilket gör det enkelt att vara vegetarian.

Pris från: 385kr

Erbjudande: Spara 1359kr på fem första matkassarna med vår rabattkod SM1359

middagsfrid vegetariska matkasse

Middagsfrid

Betyg: ★★★★ (4 av 5)

Middagsfrid erbjuder en vegetarisk matkasse full med inspiration. De samlar maträtter från hela världen och varje vecka finns något nytt och spännande att prova. Deras kasse är alltid minst 50% ekologisk och innehåller bara färska råvaror. Kassen är lako-ovo-vegetarisk.

Pris från: 468kr

linas matkasse finns som vegetarisk

Linas Matkasse

Betyg: ★★★★ (3.5 av 5)

Linas Matkasse är en klassiker. Deras vegetariska kasse är en salig blandning av olika, färska råvaror som är spännande att laga. De kallar kassen för modern vegetarisk kost med en twist. Kassen innehåller ägg, ost och mjölkprodukter.

Pris från: 659kr

matkomfort har en vegetarisk matkasse

MatKomfort

Betyg: ★★★ (3 av 5)

MatKomforts vegetariska kasse är en så kallad Lakto-ovo och innehåller messor med härliga recept och fräsha råvaror. De använder sig av ekologiska eller närproducerade råvaror i sina kassar. De är också berömda för sina goda såser som finns även för denna kasse.

Pris från: 395kr

ecoviva vegatarisk kasse

Ecoviva

Betyg: ★★★ (3 av 5)

Ecoviva är experter på ekologisk mat. De har två vegetariska kassar där en är vanlig medan den andra är gluten.och laktorfri, och självklart ekologiska. Ecovivas kassar är lacto-ovo-vegetariska.

Pris från: 839kr

mat & ro har vegetarisk matkasse

Mat & Ro

Betyg: ★★★ (3 av 5)

Mat & Ro är ett företag som tänker på kvalité i sina matkassar. De erbjuder en helsosam vegetarisk kasse. Man försöker satsa på så mycket ekologiskt som möjligt och dagens kassar ligger på 70-80% ekologiskt. Kassen är lakto-ovo-vegetarisk.

Pris från: 589kr

veckansmiddag vegetarisk matkasse

Veckans Middag

Veckans Middag erbjuder en vegetarisk matkasse fylld med härliga grönsaker och protein. Det går att få den som både laktos och glutenfri mot en kostnad. Kassen är minst 70% ekologisk eller KRAV. Kasen är lacto-ovo-vegetarisk.

Pris från: 569kr

Vegetarisk matkasse är inte bara bra för den som vill avstå kött

Med vegetarianism menas att man avstår från att äta kött. Det finns olika typer av vegetarianism och den vanligaste formen är lakto-ovo-vegetaranism, formen som de flesta vegetariska matkassar går efter.

Att äta vegetarisk mat har flera fördelar. Som nämnt så är det bra för klimatet men även för din kropp och din hälsa är det bra att äta mindre kött och mer grönsaker. En vegetarisk kost är ofta mer smakfull med olika typer av kryddor av den enkla anledningen att man använder sig av krydda mer i vegetarisk mat.

Vad är lakto-ovo-vegetarianism?

Detta är den vanligaste typen av vegetarianism. Ordet lakto står för mejeriprodukter och ovo står för ägg. Kontentan är alltså att en lakto-ovo-vegetarian har mejeriprodukter och ägg i sin kost. Detta breddar typen av mat man kan göra en hel del, vilket är en av anledningarna till varför matkassar använder sig av just den här typen.

Ekologiska, vegetariska matkassar

Om det är viktigt att din matkasse innehåller så mycket ekologiskt som möjligt men samtidigt är en vegetarisk matkasse, så rekommenderar jag Mat & Ro. De jobbar mycket för att servera ekologisk mat och i deras vegetariska matkasse så är det i dagsläget 70–80% ekologiskt, och de jobbar ständigt på att få upp den siffran. Du kan läsa mer om Mat & Ros matkassar här.

En annan vegetarisk matkasse sin är ekologisk är Ecovivas matkasse. Ecoviva jobbar nästan bara med vegetariska och veganska matkasse och specialiserar sig mycket på olika typer av matkassar. Är man vegetarian med speciella behov så har Ecoviva antagligen en passade matkasse. Du kan läsa mer om Ecovivas matkassar här.

Laktosfria, vegetariska matkassar

Om man letar efter laktosfri, vegetarisk matkasse, kan man tyvärr få leta länge. Det är inte många företag som gör en sådan matkasse. Dock så är det något som man kan beställa som en färdig matkasse hos Ecoviva. De erbjuder massvis med matkassar med olika speciella behov, bland annat en laktosfri, vegetarisk matkasse. Du kan läsa mer om Ecovivas matkassar här.

Det finns också två andra företag som du kan be om en laktosfri kasse ifrån och det är Mat & Ro. De erbjuder ingen specifik kasse men man kan säga till att man vill att ens vegetariska matkasse ska vara laktosfri så kan de lösa det åt dig. Middagsfrid erbjuder en färdig lakto-ovo matkasse, som är laktosfri.

En vegetarisk matkasse med Viktväktarna

Visste du att du fortfarande kan göra det enkelt för dig, även om du är med i Viktväktarna och är vegetarian? City Gross har nämligen en vegetarisk matkasse som är speciellt gjord för Viktväktarna. I den här matkassen får du allt som det vegetarianska köket har att erbjuda samtidigt som du kan räkna smartpoints. Du kan läsa mer om City Gross matkassar här.

Letar du efter en matkasse helt utan animaliska produkter?

Om du inte äter animaliska produkter alls så är en vegetarisk matkasse inte rätt kasse för dig. Dessa kassar innehåller ofta ost, ägg eller liknande. Det du vill beställa är en vegansk matkasse och du kan hitta min lista över veganska matkassar här.