Middagsfrid är uppstickaren som försöker uppfylla alla dina behov i matväg. Du kan köpa melliskassen, barnkassen, frukostkassen och så vanlig mat såklart. Totalt så erbjuder de 8 kassar som de gärna levererar hem till dig.

Jag bestämde mig för att, inför denna recension, köpa en 3 dagars-originalkasse samt deras nya frukostkasse, då jag fick erbjudande om att testa den gratis. Här följer min recension av nämnd beställning. Läs vidare för att se om Middagsfrid är något för dig och dina behov.

Middagsfrid omdöme

Middagsfrid erbjuder en helhetslösning för både frukost, lunch, mellanmål, och middag. De erbjuder fräscha matkassar till ett bra pris (från 468kr).

Betyg: ★★★★ 4.2 / 5

middagsfrid matkasse

Få 50% rabatt på din första matkasse + 20% rabatt på kasse två och tre

Klicka nedan för att ta del av erbjudandet och använd koden GODAREVANOR

Vad erbjuder Middagsfrid?

Middagsfrid erbjuder en hel del kassar för ett flertal olika tillfällen. Om vi börjar med vanliga matkassar så har de något för alla smaker. De har den vanliga originalskissen som jag köpte. Den kan innehålla lite mer vanliga saker som en krämig kycklinggryta samt lite mer spännande rätter som thailändska kalkonfrikadeller.

De har också en kasse som är mer anpassad för barn, en vegetarisk kasse, en flexitariankasse samt en snabb kasse. Alla kassar är för 4 personer och dagarna varierar mellan 3 till 5. Det är en liten skara kassar men personligen tycker jag inte det behövs så mycket mer. Ett original, en för barn och en vegetarisk. Har man dessa kassar så prickar man nog in större delen av svenska folket.

Men Middagsfrid har ju inte bara matkassar. De har också något som de kallar för Melliskassen. Kassen innehåller sådant som man äter mellan måltiderna, som t.ex. frukt, fil, gröt och liknande. De har även en frukostkasse och en fruktkasse som alla följer samma recept. Snabba, lätta måltider som är lätta att förbereda eller bara äta rakt av. Dessa kassar kallas för tillläggskassar. Det betyder att du inte kan köpa bara dem, utan du måste först köpa en matkasse och sen lägga till något av dessa.

Lägga beställning

Som jag nämnde så valde jag att köpa originalkassen för 3 dagar samt frukostkassen för att testa på Middagsfrid. När jag skulle lägga min beställning så noterade jag två saker, som jag stör mig på. Den första är att du behöver lämna ditt personnummer, även om du väljer att betala med kort. Jag, personligen, tycker det är lite konstigt att jag måste lämna ifrån mig mitt personnummer för att beställa en matkasse som jag betalar med kort.

I deras integritetspolicy så säger de att personliga uppgifter, som t.ex. personnummer, samlas in för att bland annat identifiera mig och kontrollera min ålder. Varför en matkasseleverantör behöver veta min ålder är för mig oförståeligt och jag tycker det är ett steg Middagsfrid kan ta bort.

Förutom detta så var det som att beställa vilken kasse som helst från vilken aktör som helst.

matkassar från middagsfrid

Maten

Maten som man får av Middagsfrid är av bra kvalité. Det var fina råvaror som kom hem med väldigt mycket grönsaker, där allt såg fräscht och fint ut. Det märks att Middagsfrid satsar mycket på grönsaker då det var två stora kassar, båda nästan fulla med grönsaker. I botten fast lite protein som kyckling och köttfärs, båda svenska.

Veckan började med en krämig laxpasta med fänkålssallad. Överlag så smakade det bra, men såsen var ingen höjdare. Vad det berodde på vet jag inte, men jag skyller på Middagsfrid. Detta för att det skulle vara 2dl mjölk i såsen, något som Middagsfrid ville att man skulle ha hemma. Jag anser att om det ska finnas mjölk i såsen så får aktören stå för mjölken, det är ingen hemmavara. Men i Middagsfrids ögon är det alltså så.

Även i köttfärslimpan som gjordes dagen efter så skulle det vara 1dl mjölk. Alltså en kasse med totalt 3dl mjölk, hade då inte Middagsfrid kunnat stoppa ner en 3dl?

Den tredje rätten var en kycklingwok som, om jag ska vara helt ärlig, inte gjordes helt enligt recept. Det blev lite mer som en vanlig kycklingwok med soja och nudlar istället för den kycklingwok som Middagsfrid ville att jag skulle göra. Men den var god!

matkasse-leverans av middagsfrid

Sen fick jag även frukostkassen. Den innehöll en ekologisk apelsinjuice som var supergod. Det följde även med yoghurt, havregryn, rotfruktsbröd och lite annat smått och gott. Det blir inte mycket gröt här hemma men yoghurten, brödet och juicen gick åt. En trevlig kasse som jag kanske inte skulle betala för av den anledning att jag behöver ställa mig och göra frukost varje morgon med frukostkassen. Det är inget jag gör, en macka med smör och ost gör mig nöjd.

Recepten

I min matkasse så fick jag följande recept:

  • Krämig Laxpasta med fänkålssallad
  • Köttfärslimpa med gräddsås och rönnbärsgele
  • Kycklingwok med krispiga grönsaker

Detta är alltså hur en vecka med originalkassen från Middagsfrid ser ut. Det häfte som följer med kassen är väldigt lätt att läsa. Det är en bild på slutresultatet (mina rätter ser aldrig ut så) och tydliga instruktioner om hur man går tillväga. De förklarar alltid vad det är man gör så att du vet att nu gör du sås, nu gör du lax och så vidare. Jag kan ibland uppleva att recept förväntar sig att man vet det ena och det andra redan.

Längst ner på receptet så fick en sektion som man kallar för Planering och Tips. Här finns t.ex. tips om hur man förvarar pasta på bästa sätt, vad som går att frysa in eller hur man kan förbereda rätten i förväg. Det står även hur mycket tid man kommer lägga ner på receptet.

recept från middagsfrid

Slutsats

Det enda negativa med Middagsfrid är att det var lite bökigt att jag behövde se till att ha mjölk hemma för att använda till vissa av recepten. Annars var det mycket att gilla med Middagsfrid. Det var goda recept och fräscha matvaror i kassen.

Jag tycker även Middagsfrid har ett bra koncept när det kommer till deras tilläggskassar. Att kunna beställa middag och mellanmål på samma ställe tror jag är bra. Även om jag inte behöver det själv, kanske det underlättar för andra i deras vardag.

Middagsfrid kommer nog finnas kvar och de kommer nog fortsätta växa också. De levererar bra mat och lätta recept. Kommer de leverera hem till dig?

Just nu får du 50% rabatt på din första matkasse + 20% rabatt på kasse två och tre

Klicka nedan för att ta del av erbjudandet och använd koden GODAREVANOR