City Gross är en populär matvarukedja i Sverige. De finns på de flesta orter och storsatsar verkligen på det här med matkassan. Pga. deras storlek så har de också möjlighet att bredda sig och erbjuda något som passar alla, vilket de också har gjort. De har ett kockteam som sätter ihop inte mindre än 14 kassar varje vecka.

I min recension av City Gross matkasse så har jag köpt en familjekasse med 5 middagar för 4 portioner. Jag beställde hem den för vecka 31 2018 och fick då bland annat Pizza och kyckling. Fortsätt läs för att få reda på vad jag tycker om min erfarenhet med City Gross matkasse.

City Gross matkasse omdöme

City Gross matkassar är både billiga och innehåller svenska råvaror. De har störst variation på matkassar av alla företag och det finns kassar för de flesta behov.

Betyg: 3.7 / 5

Vad erbjuder City Gross?

Att City Gross storsatsar på matkassar är det ingen tvekan om. De har, vid skrivande stund, totalt 14 kassar som du kan välja på. Därtill så kan du välja storlek på kassen, hur många dagar och hur många portioner och så vidare. Det finns kassar för vegetarianer, personer som vill gå ner i vikt, personer som vill ha varierad kost, laktosfria kassar och så vidare.

Det finns självklart också det de kallar för den klassiska matkassen, som är till för de flesta. De har även en bamsekasse för familjer med lite mindre barn. Helt enkelt så har de det mesta och det finns garanterat något för dig och din familj.

Lägga beställning

Att lägga en beställning på City Gross för en matkasse är en väldigt enkel historia. När du väl har bestämt dig vilken av deras 14 (!) kassar som du önskar ha så klickar man på Lägg till och den läggs då till i kassan. Har man inget konto hos City Gross så får man registrera ett, men jag hade redan ett och var dessutom inloggad så jag hamnade direkt på leveranssidan.

Där kunde jag se (och ändra) min leverans och betala med mitt kort. Jag upplever att City Gross har tänkt mycket på användarvänlighet och upplevde det lätt att förstå vart man skulle klicka för att få hemleverans eller hämta i butik (vilket jag valde). Överlag var det alltså lätt och enkelt att lägga en beställning.

Maten

Jag hämtade själv min matkasse då jag har ganska så nära till City Gross och jag sparade då också 50kr i utkörning. Trots namnet och all marknadsföring som City Gross gör om deras matkassar så kommer maten i en låda. Jag tycker det är mycket smidigare då det är mycket lättare att bära och göra sig av med när man har tömt den på matvaror.

City Gross är kända för deras svenska kött och i matkassan är det inget undantag. Allt kött som jag hade fått i min kasse var markerat med en svensk flagga, något som jag uppskattar. Jag vill veta vart min mat kommer ifrån eftersom jag är mån om att bara köpa svenskt kött och svenska grönsaker. Även grönsakerna som följde med är svenska, i alla fall de som hade en förpackning som man kunde läsa på.

Ingen av grönsakerna såg konstiga ut och alla luktade som de skulle. Det var alltså inga märkliga överraskningar eller reviderade matplaner. Jag vet inte hur det är med dig, men det har ju hänt att man har fått åka till affären och tänka om när man har fått något dåligt.

Jag tog den klassiska matkassen för 5 middagar och tycker den är superbra. Det är ingen konstig mat som man är ovan vid samtidigt som det inte är exakt samma sak som man alltid lagar. T.ex. så var det Pasta con Pollo och pizza. En hemgjord pizza gör jag lite då och då men då köper jag degen och har min standardfyllning på. Här blev det lite annorlunda och det blev ett superbra resultat som både jag och resten av familjen tyckte om.

Recepten

I kartongen med mat så följer även ett häfte med där man har sina recept som finns med i matkassan. Jag uppskattar att det skickas med eftersom det då blir så väldigt tydligt vad man ska äta och hur man ska göra. Det är sorterat på hur det är tänkt att man ska äta men man kan självklart blanda. T.ex. så skulle vi äta pizza på måndagen men vi valde att istället göra det på fredagen.

maträtt från city gross matkasse

Fredagspizza med currystekt köttfärs och mozarella! Degen har jag gjort själv, något som gick supersnabbt :)

Recepten är väldigt tydliga och lätta att följa. Precis som vilket annat recept som helst så rekommenderar jag att man läser igenom hela receptet först då man ibland hoppar runt. Skulle man följa receptet exakt till punkt och pricka så blir det lite otajming när det är dags att servera.

De recept som jag lagade under min vecka var dessa:

Det är en salig blandning samtidigt som barn inte har några problem med den menyn. Jag, som är barnsligt förtjust i kyckling, kan starkt rekommendera Pasta con Pollo. Kyckling med soltorkad tomat och pasta är så fantastiskt gott att jag skulle kunna äta det varenda dag. Även karrén med sojamarinaden var riktigt god. Vi grillade vår karré.

Spättan var inte något som föll mig i smaken riktigt. Inget fel med spätta men den asiatiska coleslawen hade jag gärna skippat och haft något annat till istället. Även potatissalladen till karrén var lite lustig då den inte bestod av något annat än potatis och lite smör. Väldigt frikostigt att kalla det för potatissallad i mitt tycke.

Överlag så var det bra recept som gick hem hos alla och jag tycker verkligen att familjekassen är en bra kasse som ger nya variationer på ”vanlig” mat utan att kännas uttjatad.

Slutsats

City Gross matkasse ger dig mycket mat till ett rimligt pris, vilket är något jag uppskattar med deras matkasse. För kollar man priserna på andra matkassar så är det ofta väldigt dyrt. City Gross familjekasse är 599kr, något som jag ändå anser vara rimligt. Jag har betalat betydligt mer för mindre mat tidigare så jag tänker absolut inte klaga.

Alla recept kanske inte faller mig i smaken men så är det ju alltid. Och om man bara vill ha sådant som man tycker om så kan man ju ta deras Flexkasse istället där du får välja en meny själv. Jag uppskattar dock det roliga med att testa något nytt. Jag kan inte heller uttala mig om hur deras hemleverans fungerar då jag valde att hämta min låda i butik.

Allt som allt är City Gross matkasse helt okej!