MatKomfort kanske du inte känner igen förrän du får höra att det är de som har (eller hade?) radioreklamen där de tjatade om ”dom goda såserna”. Det är också såserna som är i fokus i MatKomforts matkasse.

Var såserna så goda som de säger? Något jag kan avslöja direkt är i alla fall att det var en vecka med god och lättlagad mat. Men tyvärr var inte allt frid och fröjd. I min recension av MatKomforts matkassar så berättar jag mer, så fortsätt läs.

MatKomfort matkasse omdöme

MatKomfort är perfekt om du vill äta svenska råvaror och god mad tillagad av professionella kockar. Läs mer i recensionen!

Betyg: ★★★★ 4.5 / 5

Vad erbjuder MatKomfort?

MatKomfort har ett rimligt utbud av matkassar. De har 5st där alla varierar mellan innehåll och tid som tar att laga. De har även en vegetarisk matkasse om man så önskar. Det som var lite roligt att se var att de erbjuder matkassar även för en portion på några av deras kassar.

Lägga beställning

Jag upplevde beställningen hos MatKomfort som ganska komplicerad och förvirrade. Det ska sägas att jag beställde på mobiltelefonen, vilket kanske var det som var problemet? Jag bläddrade bland deras matkassar och valde Vroom, då den var billigast (890kr!) Det är en matkasse 4 dagar för 4 personer och tanken är att det ska gå snabbt att laga maten, mellan 5–10 minuter.

På produktsidan så har de en exempelmeny så man kan se vad det är för typ av mat. Dock så lyckades jag inte förstå hur man fick fram vilken mat man skulle få den veckan som jag hade valt (vecka 32, 2018). Jag fick jag ta reda på när jag sen satt framför datorn och det var lättare att se. Tydligare mobilsida tack!

Under själva beställningen så bad de om telefonnr, personnr och alla möjliga uppgifter innan jag ens hade fått se vilken dag och tid det skulle levereras. Detta är gärna uppgifter jag vill ha direkt så att jag kan se om det finns en tid som passar.

Sen kommer vi till en sådan otrolig viktig punkt. När du köper en matkasse från MatKomfort så startar du automatiskt ett abonnemang, vilket du sen måste aktivt gå in och stänga av. Detta var förhållandevis enkelt men är det något som gör mig förbannad så är det dessa typer av abonnemang, när det inte är helt klart.

innehåll i matkomfort matkasse
Vroom vecka 32 – Köttfärssås, kotlett, kyckling och torsk

Maten

Maten är alltid viktig i en matkasse men när det kommer till MatKomfort så är det extra viktigt eftersom en stor del av maten redan är färdiglagad åt dig, i alla fall om man tar Vroom-kassen som jag gjorde.

När lådan kom på söndag kväll så var det man reagerade på burkar, i mängder. I lådan så fann det totalt 5 burkar, alla med en dag på, vilket gjorde det superenkelt att veta när man skulle äta dem. För i burkarna så fanns det färdiga såser som antingen bara skulle värmas eller ätas kalla. En burk innehöll även ris för fyra portioner.

Kyckling, fisk och kotlett kom i en egen förpackning som man skulle tillaga själv. Något märkligt var det att ta upp en färdig köttfärssås som inte såg så jättedelikat ut. Förpackningen fick mig att tänka på leverpastej…

recept från matkomfort matkasse
Paketerad köttfärssås. God, men såg märklig ut i förpackning

Men så illa var det som tur inte. Såserna var blandade känslor, måndagens kalla dillsås smakade mest vitlök medan onsdagens paprikasås som man skulle ha till kycklingen var supergod och något jag gärna hade gjort igen, om jag vetat vad som var i den. Även den färdiga köttfärssåsen var god, även om det inte är så svårt att göra.

Överlag så var jag jättenöjd med mina fyra middagar som jag fick. Det var svenskt kött (såklart) och det var inga konstiga eller märkliga rätter utan helt vanliga rätter som skulle passa vem som helst, stor som liten. Även fisken hade varit god om jag inte hade saltat sönder den, men det är knappast MatKomforts fel.

Recepten

I lådan som man får så följer det med recept. Det är väldigt lätta recept, och sällan fler än 4-5 steg tills maten är klar. Eftersom det mesta redan är gjort så handlar det oftast om att steka kycklingen och sen sätta in den i ugnen, eller skala och koka potatis.

Något som var lite roligt var att på receptet så fanns också en del som kallades för Kockens Tips. Här fanns tips om vad man kunde göra för att lyfta rätten lite extra eller lägga till något som gjorde det lite roligare eller liknande. Det känns som att de faktiskt försöker få till en lyxig vardagsmiddag utan att du ska behöva anstränga dig.

lagar mat från matkomfort
Förbereder kyckling och värmer den sjukt goda paprikasåsen

Tyvärr så hittar jag inte recepten längre, då man inte verkar kunna gå bak mer än en vecka, och jag skulle behöva gå tillbaka två veckor för att berätta om det som jag åt. Men med mitt goda minne så såg veckomenyn ungefär ut såhär:

  • Torskfilé i ugn med kokt potatis och dillsås
  • Gräddig köttfärssås med spagetti
  • Kyckling i ugn med paprikasås
  • Stekt/Grillad kotlett med klyftpotatis och jalapeñossås (vi grillade)

Det mesta tog ungefär 20–30 minuter att tillaga även om jag inte behövde göra så mycket. Den rätt som tog längst tid att göra var fisken. På receptbladet så finns det också visat hur lång tid saker och ting tar. Dock så är det lite dåligt markerat, då ett recept kanske tar två chilin medan en annan bara tar en chili. Hur lång tid en chili representerar står inte och man får gissa sig till det.

recept från matkomfort matkasse
En kall dillsås som mest smakade vitlök

Slutsats

Med kassen Vroom så har MatKomfort löst matproblemen som många familjer har där de kommer hem från jobb och träningar och inte orkar laga mat. Det tar inte lång tid och man behöver inte göra så mycket. Det är bra mat som fungerar för både vuxna och barn och det finns heller inga grönsaker som man får stå och skära i evigheter.

Dock så tycker jag det är tråkigt att det inte följer med några grönsaker över huvud taget. Personligen tycker jag att man hade kunnat slänga in en gurka, en tomat och ett salladshuvud för att göra det lite grönare.

Sen kommer vi till priset. 890kr för fyra middagar är saftigt, väldigt saftigt. Det är ca 220kr per dag, och så får man en ”gräddig köttfärssås”. Det är tråkigt, jag hade gärna fått något annat när jag betalar den typen av pengar på mat. Det är också så att detta är deras billigaste kasse, de andra är runt 1000-lappen eller mer. Bra råvaror, absolut, men jag har inte upplevt att något annat företag har dåliga råvaror (än).

Överlag tycker jag MatKomfort har gjort ett bra jobb. Jag håller med om att en snabb matkasse behövs och de gör ett bra jobb med det. Men det är inte den billigaste matkassen, så det är upp till dig om du tycker komforten är värt priset.

Testa MatKomfort med prova-på pris

Sugen på att testa MatKomfort? Använd länken nedan för extra bra pris på din första matkasse!