I den här recensionen berättar vi om upplevelsen att beställa mat hos Hello Fresh, hur recepten smakade, och hur enkla de var att laga.

Snabba fakta om Hello Fresh

hellofresh matkasse är bäst i test

Betyg: ★★★★★ (4.9 / 5)

 • Omdöme: Mycket smidig och god matkasse med tydliga recept som är enkla att laga. Bäst-i-Test!
 • Pris: Från 360kr för 3st middagar.
 • Leverans till: Alla postnummer som börjar på siffrorna 1-8. Gratis frakt!
 • Matalternativ: Klassisk, vegetarisk, barnvänligt, eller snabblagat.

Rabattkod: Du får hela 1357kr rabatt på dina första fem matkassar med vår rabattkod SM1357

Om du redan beställt från Hello Fresh: Få 940kr rabatt på fyra matkassar med rabattkoden AFFREASM

Fördelar med Hello Fresh

Här är vad vi ser som fördelarna med Hello Fresh matkasse.

 • Jättegod mat
 • Enkelt att laga
 • Välj din egen meny med favoriträtter
 • Gratis frakt
 • Prisvärd matkasse

Nackdelar med Hello Fresh

Här är de nackdelar vi ser med Hello Fresh.

 • Inget veganskt alternativ

Det här är Hello Fresh

Hello Fresh är ganska nystartat i Sverige men är väldigt stora i Europa och USA. De fokuserar på att erbjuda mycket bra råvaror med fina grönsaker och recept för god hemlagad mat.

Det som gör Hello Fresh spännande är att de erbjuder 10st rätter varje vecka, och att du själv får välja vilka rätter som du vill ha. Du ser alla rätter i förväg och kan lätt bestämma om det är något för dig eller inte. Detta tycker ju jag är superhäftigt, det tar liksom bort problemet med matkassar – att man ofta inte får välja vad man vill äta.

Deras matkassar finns i olika storlekar, där du får välja mellan 2-4 personer, och 3-5 måltider.

Hur det fungerar att lägga en beställning

Att lägga en beställning hos Hello Fresh var busenkelt. Man fick först välja en matkasse och direkt på sidan så finns maten man kan välja på nedanför. Att man kan se alla middagar direkt gör det enkelt att veta hur många måltider man vill beställa. Är det bara tre rätter som ser OK ut så tar man en matkasse med tre middagar bara. Enkelt och lätt överskådligt.

När man väl valt matkasse så får man registrera personlig information och hur man vill betala. HelloFresh erbjuder vanlig kortbetalning samt Klarna, vilket är ett stort plus i mina ögon. Man fick också välja ”information till chauffören”. Det var en meny med tre val som alla handlade om hur det såg ut där man bor, om det var portkod, porttelefon eller inget alls.

hello fresh beställning och leverans

Alla alternativ hade texten ”Lämna utanför dörren” så chauffören plingar alltså inte på och väntar tills du öppnar dörren. Istället går det till som så att du får ett sms som säger att din mat är levererad och den står då utanför dörren.

Just nu: Få 1357kr rabatt på dina första fem matkassar med vår kod SM1357

Hello Fresh leveranser

När beställningen var klar och leveransen kom så började det roliga. Jag fick fram de 10 maträtter som jag sett tidigare och här är fem stycken valda från början. För att ändra klickar man enkelt på ”Välj Recept” så får man välja sina rätter. Jag upplever att det finns något för de flesta. Det är dåligt med kött men å andra sidan är Hello Fresh filosofi att ändra mycket grönsaker.

I min lista för den här veckan så hade jag att välja på följande:

 • Kycklingbullar i tomatsås (Vald)
 • Ugnsstekt grillkorv och rostade grönsaker (Vald)
 • Gratinerade kidneyböner i tomatsås
 • Haloumi och couscousplättar
 • Ugnsbakad senapssill
 • Grönkålsquasadillas
 • Garam masala curry
 • Honungs- och sojamarinerad kyckling (Vald)
 • Pannstekta nötfärsbiffar (Vald)
 • Frid Rice (Vald)

Ja, jag vet att jag valde kyckling två gånger men jag är lite kinkig och tog säkra kort. Men när det var valt så var det bara att vänta på att maten skulle komma.

Hello Fresh App for iPhone/Android

Något som gjorde mig glad var att HelloFresh har utvecklat en app där man kan göra det mesta som man kan på datorn. I appen så kan jag ändra mina menyval, se mina recept, hitta tidigare recept och även söka i deras receptbank.

Appen är väldigt lättnavigerad och det finns egentligen ingenting som jag saknar från datorn. Vill jag hantera mina betalningar så kan jag göra även det i appen. Har man väl skaffat appen behöver man inte logga in på webben alls via dator.

I appen så kan man även hantera sin prenumeration vilket uppskattas. Jag kan snabbt välja att pausa en vecka eller rent av säga upp min prenumeration. Det är inget som man gömmer eller tvingar användaren till webbsidan för, cudos till HelloFresh för det.

hello fresh app

Så är maten i Hello Fresh matkasse

På leveransdagen fick jag ett sms med en länk där jag kunde följa budbilen och se när den närmade sig mitt hem. Jag hade turen och var bland de första på slingan så jag fick min vid 17-tiden. Allting kom i en stor kartong med deras logga på och väl i kartongen så fanns det 6st påsar.

En fryspåse med frusna vattenklimpar innehöll maten som skulle frysas, som kyckling, korv och nötfärs. De andra 5 påsarna var papperspåsar och de innehöll alla varor för en måltid. Tanken bakom är att man kastar in alla 5 påsar i kylen och tar fram den påse som behövs när man ska laga maten. Allt finns då i påsen vilket gjorde det väldigt smidigt.

För att man ska veta vilken påse som passar till vilket recept så är både recepten och påsarna färgkodade. Torrvaror som pasta och ris har ju inga problem med att ligga i kylen så det fungerade bra, jag uppskattade enkelheten i det. Det känns som att någon verkligen har tänkt.

Maten i sig var svensk i största möjliga mån. Rätterna jag hade valt innehöll väldigt mycket råvaror och grönsaker så stor del av tiden fick spenderas med kniv och skärbräda som verktyg. Alla råvaror var fräscha och såg fina ut.

Maträtterna som jag gjorde var supergoda. Den stora hiten här hemma blev Fried Rice men min personliga favorit var kycklingbullarna. Både dessa kommer jag garanterat göra igen, recepten är sparade i appen.

I alla rätter var det mycket kryddor och i en av rätterna så följde det med en kryddblandning som man hade i. Det följde också med balsamvinäger i små paket samt sojapåsar när det behövdes. Normalt så brukar ju just kryddor och soja räknas som något man har hemma, men inte här. Det enda som jag behövde tillhandahålla själv var ägg, vatten, salt och peppar.

I en matkasse för 4 personer så kändes det som väldigt mycket mat. När jag gjorde Fried Rice så fyllde jag nästan en wok-panna med mat som lätt hade räckt åt 6 personer. Samtliga rätter blev det matlåda över.

Så fungerar recepten

I kartongen så fanns det naturligtvis 5st recept. Varje recept hade ett eget ”kort” där de listade ingredienserna och stegen man skulle följa. Varje steg hade en tillhörande bild så att man kunde se vad man skulle göra utan att behöva läsa hela tiden.

På korten så finns information så som allergi-information, vilka redskap man skulle ha och vilka ingredienser som man skulle ta från ”skafferiet”. Alltså att de inte ingick i påsen. Recepten var tydliga med vad man skulle göra och man behövde inte fundera eller gissa vad nästa steg är, något som jag varit med om förut.

recept i hello fresh matkasse

Komponentmässigt så var också recepten väldigt bra. Jag var lite tveksam till den ugnsstekt grillkorven då det inte var någon sås eller liknande, utan det var korv, rotfrukter och relish (lök stekt i balsamvinäger och socker) men när man åt sen så saknade jag inte alls någon sås.

Även de pannstekta nötfärsbiffarna tyckte jag först behövde sås, tills jag åt och insåg att den stekta paprikan räcker gott och väl. Här i landet lagom så är vi vana med våra såser som tillbehör, och HelloFresh utmanar det. Det fungerar och jag kommer garanterat göra relishen fler gånger (sjukt god) istället för en sås.

Något som ska tas med en nypa salt är tiden som det står på recept-korten. De var ofta kortare än vad det faktiskt tog. Jag tror att Hello Fresh har satt den uppskattade tiden för 2 personer, när man inte behöver skala, dela och skära lika mycket som man behöver i en kasse för 4st.

Omdöme: Hello Fresh

Betyg: ★★★★★ (4.9 / 5)

Jag kan bara säga det på ett sätt: Jag är imponerad!

HelloFresh är väldigt nytt i Sverige men har funnits länge i USA och de har verkligen förstått hur en matkasse ska vara. Det är goda, barnvänliga och enkla recept, varje recept är packat i sin egen påse och jag kan krydda med blandningen som kommer med för att få bra smak, som HelloFresh kockar har tänkt sig.

Jag vill till och med säga att HelloFresh är bättre än City Gross, min tidigare favorit. HelloFresh har bättre planering och roligare recept. Och även om jag kan tycka att det blir för mycket att köpa en kasse varje vecka så har jag redan bokat upp mig på två kassar till, det är så enkelt med appen.

HelloFresh är matkassen som visar vart skåpet ska stå 2022! Stark rekommendation från mig.

Just nu: Du får hela 1357kr rabatt på dina första fem matkassar. Använd vår kod SM1357 och vår länk nedan.